Viết về kỳ nghỉ, lễ hội bằng Tiếng Anh_Tet Holiday

Viết về kỳ nghỉ/ lễ hội: TET HOLIDAY

Tet is a traditional holiday of our country Vietnam. The meaning of Tet is ending a old year and welcome a new year. Tet holiday is very special occasion for Vietnamese families to reunite. At that time, all family members try to come back their homes and get together to prepare for Tet.

 On Tet holiday, people have many typical activities. Most people will buy new clothes and clean their houses. We always decorate ancestral altar with a tray full of fruits and flowers. Many people visit relatives to wish a happy new year. Adults will give lucky money for children. Woman like going to pagoda to wish good things will come to their familỵ. Tet meal is more delicious than our everyday.

I really like cozy and fresh Tets atmosphere. All member of family talk together about a happy new year. I can hang out with my friends and don’t worry about any thịng. Vietnamese people all look forward to Tet holiday.

Tạm dịch:

Tết là lễ hội cổ truyền của đất nước Vietnam chúng tôi. Tết có ý nghĩa là kết thúc 1 năm cũ và chào đón 1 năm mới. Tết là 1 dịp đặc biệt để những gia đình Việt Nam đoàn tụ lại. Vào thời gian này, tất cả các thành viên trong gia đình sẽ trở về nhà và cùng nhau chuẩn bị cho Tết.

Ngày Tết, mọi người có nhiều hoạt động tiêu biểu. Hầu hết mọi người sẽ mua quần áo mới và làm sạch nhà cửa. Chúng tôi luôn luôn trang trí bàn thờ tổ tiên với một khay đầy đủ các loại trái cây và hoa. Người lớn sẽ lì xì cho trẻ em. Người lớn thích đi chùa để cầu nguyện những điều tốt đẹp sẽ đến với gia đình. Bữa ăn ngày Tết thì ngon hơn bình thường.

Tôi rất thích cái không khí trong lành và ấm áp của Tết. Tất cả mọi người cùng nhau tán gẫu về năm mới hạnh phúc. Tôi có thể đi chơi với bạn bè tôi mà không phải lo lắng gì cả. Tất cả mọi người Việt Nam đều mong Tết đến.

Tác giả Bee

Ý kiến nhận xét

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *